Dr.Öğr.Üyesi

aydindemir[at]sakarya.edu.tr

0 (264) 295 7036

2020-2021 Bahar dönemi bitirme projesi çalışması

2020-2021 Bahar dönemi (2. dönem) bitirme çalışması olarak "Betonarme çerçeveli-perdeli yeni yapılacak bir yapının tasarımı" konusunu çalışmayı planlıyorum.

Proje Özellikleri:
  • Bina kat adedi: 3
  • Zemin sınıfı: ZD
  • Deprem hesabı yöntemi: Dayanıma göre tasarım yaklaşımı ve mod birleştirme metodu
  • Kullanılacak sonlu elemanlar yazılımı: ETABS (ana taşıyıcı sistem analizi) ve SAFE (döşeme ve temel analizi)

Projenin hedefleri ve Aranan Şartlar:
  • Planlanan bitirme projesi; mezuniyet sonrası yapı alanında proje mühendisliği veya yapı alanında lisansüstü eğitim kariyer hedefi olanlar için uygundur.
  • Projeye katılmak isteyen öğrencilerin SAP2000 veya ETABS programlarından birini en az başlangıç seviyesinde kullanmayı biliyor olması gerekmektedir.
  • Projede takım çalışması yaptırılacak olup, gruplar 4 kişi olacak şekilde oluşturulacaktır. Bu sebeple kendi arkadaş grubunuz ile projeye katılabilirsiniz. Grubu olmayanlar dersin hocası tarafından bir gruba yerleştirilecektir.
  • Çalışmada kullanılacak binanın mimari projesi öğrencilerin kendisi tarafından bulunacaktır.

Başvuru :
Çalışmaya katılmak isteyen öğrencilerin CV ve güncel transktriptlerini aydindemir[at]sakarya.edu.tr mail adresine göndermesi gerekmektedir.